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Chemistry for Cooks
An Introduction to the Science of Cooking
Taschenbuch von Sandra C. Greer
Sprache: Englisch

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Beschreibung
"Chemistry for Cooks is a science for nonmajors textbook that addresses the science of cooking. No background knowledge in science is needed"--
"Chemistry for Cooks is a science for nonmajors textbook that addresses the science of cooking. No background knowledge in science is needed"--
Über den Autor
Sandra C. Greer is a retired chemistry professor who taught at the University of Maryland College Park and at Mills College in Oakland, California. She is a past winner of the American Chemical Society Francis P. Garvan–John M. Olin Medal and is the author of Elements of Ethics for Physical Scientists (MIT Press).
Inhaltsverzeichnis
Preface xi
Acknowledgments xv
1 Some Basic Chemistry 1
2 Measurements in Cooking 23
3 Heat and Temperature 33
4 Water, the Miracle Molecule 55
5 Acids and Bases 77
6 Just Enough Organic Chemistry 93
7 Fats and Oils 109
8 Carbohydrates 125
9 Proteins 155
10 More Chemical Reactions Plus Fermentation 183
11 Colloidal Dispersions 195
12 Diffusion and Osmosis 211
13 Nutrition 225
14 Food and the Senses 259
Final Thoughts 275
Index 277
Details
Erscheinungsjahr: 2023
Genre: Importe, Technik allg.
Rubrik: Naturwissenschaften & Technik
Medium: Taschenbuch
Inhalt: Einband - flex.(Paperback)
ISBN-13: 9780262544795
ISBN-10: 0262544792
Sprache: Englisch
Einband: Kartoniert / Broschiert
Autor: Greer, Sandra C.
Hersteller: MIT Press Ltd
Verantwortliche Person für die EU: Libri GmbH, Europaallee 1, D-36244 Bad Hersfeld, gpsr@libri.de
Maße: 223 x 154 x 20 mm
Von/Mit: Sandra C. Greer
Erscheinungsdatum: 10.01.2023
Gewicht: 0,574 kg
Artikel-ID: 124144852
Über den Autor
Sandra C. Greer is a retired chemistry professor who taught at the University of Maryland College Park and at Mills College in Oakland, California. She is a past winner of the American Chemical Society Francis P. Garvan–John M. Olin Medal and is the author of Elements of Ethics for Physical Scientists (MIT Press).
Inhaltsverzeichnis
Preface xi
Acknowledgments xv
1 Some Basic Chemistry 1
2 Measurements in Cooking 23
3 Heat and Temperature 33
4 Water, the Miracle Molecule 55
5 Acids and Bases 77
6 Just Enough Organic Chemistry 93
7 Fats and Oils 109
8 Carbohydrates 125
9 Proteins 155
10 More Chemical Reactions Plus Fermentation 183
11 Colloidal Dispersions 195
12 Diffusion and Osmosis 211
13 Nutrition 225
14 Food and the Senses 259
Final Thoughts 275
Index 277
Details
Erscheinungsjahr: 2023
Genre: Importe, Technik allg.
Rubrik: Naturwissenschaften & Technik
Medium: Taschenbuch
Inhalt: Einband - flex.(Paperback)
ISBN-13: 9780262544795
ISBN-10: 0262544792
Sprache: Englisch
Einband: Kartoniert / Broschiert
Autor: Greer, Sandra C.
Hersteller: MIT Press Ltd
Verantwortliche Person für die EU: Libri GmbH, Europaallee 1, D-36244 Bad Hersfeld, gpsr@libri.de
Maße: 223 x 154 x 20 mm
Von/Mit: Sandra C. Greer
Erscheinungsdatum: 10.01.2023
Gewicht: 0,574 kg
Artikel-ID: 124144852
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